Renault відродить дві культові моделі в якості електрокарів (Фото)

Компанія Renault планує відродити дві свої моделі – Renault 4 і 5 – в якості електромобілів. Такою інформацією в неділю, 10 січня, поділилося агентство Automotive News Europe, спираючись на свої джерела.

Нагадаємо, що виробництво Renault 4 здійснювалося з 1961 по 1994 рік, в цілому з конвеєра зійшло понад 8 млн екземплярів даної моделі, а Renault 5 випускався з 1972 по 1996 рік (приблизно 9 млн од.).

Renault 4CV

За відомостями зарубіжного агентства, випуск даних електрокарів передбачає новий план розвитку Renault, який спрямований на підвищення продажів і виробництво екологічно чистого транспорту.

Варто згадати, в 2020 році бренд Renault оголосив, що планує заощадити 2 мільярди євро в найближчі три роки. Крім того, автовиробник має намір зосередити увагу на більш прибуткових продуктах, серед яких електрокари і моделі SUV.

Renault 5

При цьому в самій французькій компанії ніяк не стали коментувати можливе відродження Renault 4 і 5 в якості електрокарів. Швидше за все, подробиці про новинки стануть відомі вже найближчим часом.