Стали відомі подробиці про новий кросовер Audi Q9

Німецька автомобілебудівна компанія Audi готує до дебюту новий флагманський кросовер, який з’явиться, швидше за все, під індексом Q9. Нещодавно мережевими джерелами були оприлюднені деякі подробиці про майбутню новинку.

Компанія-виробник поки зберігає інтригу щодо флагмана Audi Q9, тому вся інформація про кросовер в основному базується на «витоках» і припущеннях. Швидше за все, новинка отримає «значні» габарити, в усякому разі, саме так стверджують джерела. Очікується, що довжина кросу буде варіюватися в районі п’яти метрів, ширина – близько двох метрів, а відстань між осями може бути приблизно три метри.

У плані екстер’єру Audi Q9 може запозичити деякі рішення у актуальних на сьогоднішній день моделей Q7 і Q8 з лінійки німецького виробника. Базуватися новий кросовер буде на архітектурі MLB, але її з великою ймовірністю можуть модифікувати. Імовірно, в процесі доопрацювань дана платформа отримає якісь рішення, завдяки яким новинку зможуть оснастити м’яко-гібридною силовою установкою на основі бензинового мотора, доповненого 48-вольтним стартер-генератором.

Щодо прем’єри раніше припускали, що ця подія може відбутися в 2021 році, але тепер багато експертів схиляються до думки про дебют Audi Q9 в наступному році, але знову ж таки це лише здогадки, а не офіційні дані.