Mercedes-Benz виводить на український ринок електрокроссовер (Фото)

Представництво Mercedes-Benz в Україні оголосило старт продажів нового кросовера на електротязі EQA. Першою на ринок надійшла передньопривідна версія моделі – EQA 250, пише kurs.com.ua.

Світова прем’єра Mercedes-Benz EQA відбулася в січні цього року. Це молодший представник електричної лінійки Mercedes-Benz (після EQC), який представляє собою побратима GLA другого покоління.

Стандартна комплектація EQA включає: світлодіодні фари High Performance з системою адаптивного управління головним світлом, двері багажного відділення Easy-Pack з електроприводом відкривання і закривання, 18-дюймові легкосплавні диски, активну комфортну підсвічування салону з 64 квітами, подвійний підстаканник, крісла з регульованою поперекової опорою , камеру заднього виду, а також багатофункціональний спортивне рульове колесо в шкірі.

Крім того, стандартна комплектація передбачає мультимедійну систему з штучним інтелектом MBUX (Mercedes-Benz User Experience), доповнену спеціально передбаченим для Mercedes-EQ контентом, як, наприклад, індикацією запасу ходу, рівня заряду і потоку енергії, а також систему навігації Electric Intelligence.

Через систему MBUX можна також управляти оптимізованими під Mercedes-EQ навігацією, режимами руху, налаштовувати ток зарядки і час відправлення. Для замовлення доступні пакети персоналізації Electric Art, AMG Line, а також Night.

Перша модель лінійки – EQA 250 з переднім приводом, потужністю 140 кВт (190 к.с.) і запасом ходу 426 кілометрів (WLTP). Вартість EQA 250 в базовій комплектації становить 37 780 євро. У другому кварталі 2021 р модельний ряд поповниться повноприводними версіями з додатковим електродвигуном (eATS) і потужністю понад 200 кВт (271 к.с.), а також моделлю з запасом ходу більше 500 кілометрів (WLTP).