Ретельно відреставрований вен VW T1 продають дорожче нового Porsche Taycan (Фото)

Американське ательє Osprey Custom Cars виставило на продаж відновлений власними силами вен Volkswagen T1 випуску 1965 року. У 2019 автобус пройшов процедуру комплексного відновлення і зараз оцінений його творцями в 89 950 доларів. В США сучасний електромобіль Porsche Taycan обійдеться дешевше.

Реставратори вена стверджують, що після відновлення він перетворився в новий автомобіль. Кузов автобуса повністю почистили і позбавили від іржі, після чого пофарбували заново зсередини і зовні, причому зовнішню частину – в два кольори. Крім того, фургону замінили скління.

У салоні з’явилися нові крісла загальним числом сім, перешиті в тій же кольоровій гамі, що й кузов, з використанням тканини, яка легко очищається. Аналогічним чином оформлені дверні панелі. Між обшивками салону і металом кузова прокладені звукоізолюючі матеріали, підлога вкрита бамбуковими накладками, а під кріслами вбудовані ящики для дрібниць.

В інтер’єрі застосовані нові рульове колесо, ручки, перемикачі та прилади – наскільки можна судити по фото, вони відповідають історичним оригіналам. При цьому салон VW T1 забезпечили сучасною аудіосистемою з можливістю підключення iPod і розвиненою акустикою, а також світлодіодним підсвічуванням салону.

Двигун об’ємом 1,6 літра, яким оснащений вен, повністю відреставрований в 2018 році і дозволяє розганятися до 100 км/ч. З моменту завершення робіт автобус проїхав близько 960 кілометрів.

Продавці стверджують, що їх VW T1 привертає на дорозі більше уваги, ніж Ferrari, і не залишає байдужим нікого.


Не пропустіть