Новий флагманський кросовер Lexus: відомі терміни дебюту новинки (Фото)

Японський автовиробник готує позашляховик, який менше схожий на Land Cruiser, а більше – на Porsche Cayenne.

Lexus LX 570 2021 року – найдорожчий позашляховик бренду, вартість якого починається від 86 730 доларів. LX в даний час заснований на Toyota Land Cruiser, але з урахуванням того, що ця модель зникне після 2021 року, модель наступного покоління може стати власним унікальним продуктом Lexus. У той час як виробник заявляє, що в його лінійці завжди буде місце для позашляховика, здатного до бездоріжжя, згідно з інформацією японських ЗМІ, Lexus представить позашляховик іншого типу.

За попередніми даними, Lexus представить нову флагманську модель позашляховика під назвою LF, засновану на концепті LF-1 Limitless, яка була представлена ​​на автосалоні в Детройті в 2018 році. На відміну від LX, побудованого на базі Land Cruiser, LF буде конкурувати з такими позашляховиками, як Porsche Cayenne і Maserati Levante.

Щоб мати шанс протистояти подібним позашляховикам, орієнтованим на продуктивність, LF необхідно буде володіти серйозною «вогневою міццю». Під капотом, за чутками, буде встановлений 3,5-літровий твін-турбо V6 або гібридний V6 від LS 500. Для довідки, LS 500 видає 415 к.с., а LS 500h розвиває 354 к.с. Ці варіанти повинні наблизити LF до стандартних Cayenne і Levante, в той час як більш продуктивна версія повинна конкурувати з Cayenne Turbo і Levante Trofeo.

Lexus LF може отримати довгоочікуваний фірмовий 4,0-літровий двигун V8 з подвійним турбонаддувом, який, як очікується, також буде використовуватися в майбутніх моделях F, включаючи IS F, LS F і LC F. Якщо чутки про цей новий V8 вірні, він міг б виробляти до 660 к.с., що значно перевершувало б потужність конкурентів. Хоча раніше вважалося, що позашляховик буде називатися LQ.

Очікується, що Lexus пом’якшить стиль від LF-1, зберігши при цьому деякі елементи дизайну і аналогічні пропорції. У Lexus, схоже, є інші плани по заміні RX і RX L, тому не дивно, що LF з’явиться як дворядний позашляховик з більшим, більш масовим трирядним позашляховиком нижче його в лінійці.