Tesla почне виробництво недорого електромобіля

Ілон Маск раніше вже заявляв, що дешевший електромобіль може допомогти компанії зміцнити свої позиції на ринку електромобілів. Хоча Tesla вже має величезну частку і лідирує на світовому ринку електромобілів, запланована розробка і виробництво недорогого електромобіля цілком може вивести компанію на нові висоти. Раніше передбачалося, що недорогий автомобіль від Tesla, буде продаватися тільки в Китаї, де також буде організовано його виробництво на шанхайському заводі американського автовиробника. Але плани з продажу такого автомобіля виключно в Китаї змінилися, і тепер недорогий автомобіль надійде в продаж по всьому світу.

Директор китайського підрозділу Tesla Том Чжу розповів в інтерв’ю агентству “Сіньхуа”, що роздрібна вартість “народної” Tesla складе близько 25 000 доларів, тобто на 13 000 доларів дешевше, ніж коштує в США нинішня найдоступніша модель марки – Model 3.

Нагадай, що раніше Міністерство фінансів Китаю скоротив субсидії на електромобілі, що може зіграти на руку американському автовиробникові. Скорочення субсидій викличе посилення конкуренції на ринку, на якому йде гаряча боротьба, де Tesla випередила місцевих конкурентів з моменту відкриття своєї фабрики в Шанхаї в 2019 році.


Не пропустіть