Audi планує відмовитися від своєї компактної моделі (Фото)

Німецький автовиробник має намір відмовитися від виробництва деяких моделей з традиційними ДВЗ на користь електромобілів.

Так, компанія може припинити випуск компактного хетчбека А1, який вперше представили в 2010 році. Глава Audi Маркус Дюсманн зазначає, що зараз бренд розвивається в сфері електрифікації, тому фахівці сумніваються в необхідності випуску даної моделі. Крім того, у деяких марок є інші більш успішні автомобілі в цьому сегменті. Як приклад Дюсманн призводить Volkswagen Polo, Skoda Fabia і навіть Seat Ibiza.

Також взятий багатьма автовиробниками «курс на електрифікацію» не вигідний для компактних моделей. Зокрема, витрати на переобладнання виробничих потужностей часто не виправдовують себе. Таким чином, якщо виробництво А1 припиниться, то місце найменшої моделі марки може зайняти кросовер Q2.

Крім того, глава Audi заявив, що зараз компанія розробляє невеликий «народний» електромобіль. В якості основи може бути взята архітектура MEB. А при створенні дизайну кузова фахівці спиратимуться на концепт-кар AI:ME, представлений в 2019 році.

Плюс, Дюсманн підтвердив, що деякі з автомобілів нинішнього модельного ряду будуть електрифіковані. До їх числа відносяться, наприклад, Audi A6 і A8, які стануть екологічно чистими машинами.