Компанія Toyota випустила 30-мільйонний автомобіль в США (Фото)

Toyota Motor досягла черговий історичної віхи: випущений 30-мільйонний автомобіль, причому на цей раз на заводі в США.

Японський бренд вийшов на американський ринок в 1958 році, проте локальне виробництво було запущено набагато пізніше – в 1986-му. Першим автомобілем стала Corolla FX16. Завод мав назву United Motor Manufacturing, це було спільне підприємство з General Motors.

До 2010-х років у Toyota було вже 10 заводів в різних штатах, в тому числі в Каліфорнії, Кентуккі, Індіані, Західної Вірджинії, Алабамі, Теннессі, Техасі, Міссурі і Міссісіпі. А у всій Північній Америці в цілому знаходиться 14 заводів Toyota.

30-мільйонним автомобілем виявилася Toyota Sienna. Цей вен сходить з конвеєра в Індіані. Sienna четвертого покоління з’явилася зовсім недавно – в середині 2020 року. Вона побудована на модульній платформі TNGA в модифікації для середньо- і повнорозмірних машин, якщо точніше, таке шасі називається TNGA-K. Ця база вже використовувалася для Camry, Highlander, Avalon і RAV4 останніх генерацій.

У США Toyota Sienna випускається тільки з гібридною силовою установкою, складеною з 2,5-літрового бензинового двигуна і двох електромоторів в версії 4×2 або трьох – у варіанті 4×4. Потужність складає 246 к.с.

Toyota продовжує розвивати виробництва в Америці, оскільки це її найбільший ринок збуту.


Не пропустіть