Опублікували перші знімки інтер’єру електрокара Hyundai Ioniq 5

Корейський автовиробник вперше офіційно продемонстрував салон свого майбутнього електрокара Ioniq 5. Центральним місцем «житлового простору» електромобіля стала центральна консоль Universal Island, яку можна зрушувати в поздовжньому напрямку для зручності висадки і посадки.

Нагадаємо, Hyundai Ioniq 5 побудований на новій платформі для електромобілів E-GMP. Автомобіль буде випускатися з двома варіантами батарей – на 58 і 73 кВт/год. За даними виробника, автомобіль зможе проїхати від одного заряду до 450 кілометрів на першому випадку і до 550 кілометрів у другому. Крім того для початкової версії буде доступна опція Solar Roof, яка збільшить дальність до 510 кілометрів, чи буде опція доступна для другого варіанту – не повідомляється.

Ключовий елемент інтер’єру Ioniq 5 – це рухома центральна консоль, що отримала назву Universal Island. Вона дозволяє переміщати сидіння пасажира і підлокітник в поздовжньому напрямку, полегшуючи висадку і посадку в автомобіль, скажімо, на парковках. Передні крісла кросовера забезпечені підпорами для ніг, а задні можна регулювати і переставляти на свій розсуд, і така функціональність, на думку Hyundai, стане в нагоді тим, хто часто возить в машині дітей або домашніх тварин. А ще покупці Ioniq 5 дбають про екологію, тому для обробки салону застосовані матеріали з вторсировини і природних волокон.

Раніше стало відомо, що Hyundai нарешті опублікувала нову дату прем’єри свого першого серійного електричного автомобіля Hyundai Ioniq 5 – презентація відбудеться 16 лютого. Раніше виробник без офіційних оголошень переніс дату прем’єри на невизначений час.


Не пропустіть