У МВС показали, як “Фантоми” ловитимуть порушників ПДР (Відео)

В патрульній поліції пояснили принцип роботи таких автомобілів

Останнім часом в Україні з’явилося багато чуток і домислів стосовно автомобілів “Фантомів” і принципу їх роботи.

Прес-служба МВС України оприлюднила детальні роз’яснення заступника начальника департаменту патрульної поліції Нацполіції України Олексія Білошицького з цього питання.

За його словами, практика зарубіжних країн, що мають передовий досвід в безпеці дорожнього руху, доводить, що підхід до контролю за правопорушеннями, особливо дотримання швидкісного режиму, повинен бути комплексним і складатися з автоматичної фіксації порушень ПДР та їх фіксації за допомогою приладів контролю швидкості безпосередньо поліцейськими на дорозі.

Крім того, використовуються поліцейські автомобілі без видимих ​​розпізнавальних знаків, які можуть вимірювати швидкість інших автомобілів безпосередньо в русі.

“Автомобілі “Фантом” мають насамперед превентивну функцію. Їхня мета — запобігти правопорушенню й запобігти можливим негативним наслідкам на дорозі, а не притягнути до відповідальності якомога більшу кількість водіїв. Сама наявність цих автомобілів на дорозі і розуміння водіїв, що такий автомобіль може так само рухатись у потоці транспорту, і відреагувати на правопорушення у випадку виявлення, дисциплінує водіїв дотримуватися ПДР.”, – роз’яснив Білошицький.

Також представник МВС розповів про принцип роботи таких автомобілів.

“Спеціальний комплекс, вмонтований в “Фантом”, налаштований на сканування правопорушень під час руху самого “Фантома”. Правопорушення фіксуються як у напрямку руху “Фантома”, так і в зустрічному напрямку. У разі фіксації порушення, включаються спеціальні сигнали синього і червоного кольору і автомобіль порушника зупиняється. Поліцейські, які несуть службу в “фантомах”, одягнені у формений одяг”, – поінформував Олексій Білошицький, який запропонував подивитися на відео, як це відбувається на практиці.