Два автомобіля Lamborghini пішли з аукціону за рекордну суму (Фото)

На аукціоні RM-Sotheby’s в Парижі 13 лютого 2021 роки два найбільш знакових історичних автомобіля Automobili Lamborghini були продані за рекордними цінами. Знаменитий аукціонний будинок продав дві знакові моделі: Miura SV 1971 року випуску і Countach LP 400 1977 року випуску.

Відзначається, що у обох автомобілів була складна історія, з декількома механічними і естетичними змінами за роки їх існування. Кращі фахівці італійського бренду недавно відреставрували їх, причому модель Miura SV також отримала сертифікат, виданий Lamborghini Polo Storico – підрозділу італійської марки, що займається збереженням спадщини компанії з Сант-Агата-Болоньєзе.

«Це приємний, але не дивовижний результат, оскільки він підтверджує чітку тенденцію», – говорить Паоло Габриелли, керівник відділу післяпродажного обслуговування Automobili Lamborghini, який курирує Polo Storico.

Історичні Lamborghini викликають все більший інтерес у провідних світових колекціонерів, які бажають отримати максимально оригінальну машину в первісному стані. Програма реставрації Polo Storico, поряд з підтримкою провідних незалежних фахівців за допомогою надання консультацій, документів і оригінальних запасних частин, дозволяє отримати реставрацію найвищого рівня і якості, які цінуються колекціонерами і, отже, ринком.

Miura SV, сертифікований Polo Storico, є одним з 150 випущених автомобілів, спочатку переобладнаних в гоночний автомобіль з приставкою «Jota», а потім відновлених до свого первісного вигляду. Він був проданий за 2,4 мільйона євро, що стало другим за величиною показником вартості Miura SV за всю історію продажів.

Countach LP 400, що належав співаку Роду Стюарту, був одним з 157 примірників; він теж був жертвою численних перетворень (включаючи демонтаж даху), перш ніж був відновлений до його первісного вигляду, і на аукціоні було продано за 775 000 євро. Непогані результати показали і інші старовинні автомобілі Lamborghini, які пропонувалися на цьому аукціоні.