Ford планує перепрофілювати заводи в Європі

Ford планує скорочення своїх виробничих потужностей і «перепрофілювання» заводів. Це пов’язано з переорієнтування свого бізнесу на легкі сучасні комерційні фургони, а також прибуткові сегменти машин.

Європейським підрозділом Ford вже була пройдена дворічна програма реструктуризації. В ході цього закрили або продали 5 автозаводів і скоротили 20 відсотків персоналу, знизивши при цьому фінансові втрати.

Згідно з розробленим планом, в подальшому Ford збирається в рамках європейського авторинку реалізовувати тільки авто на батарейках. Таким чином, до 2030 р автобренд планує відмовитися від легкових машин, що працюють з бензиновими і дизельними моторами, включаючи також гібриди.

У процесі реструктуризації автозаводів, буде скорочуватися число підприємств, в яких виробляють ДВЗ. Компанія збирається більше фінансів виділяти в розробку електричних компонентів.

Керівництво Ford в лютому заявило, що 1 млрд. дол. Буде інвестовано в центр, що займається виробництвом електрокарів в рамках автозаводу на території німецького Кельна. Підприємство з середини 2023 р займеться виробництвом платформи MEB Volkswagen Group.