Toyota анонсувала прем’єру таємничої новинки (Фото)

Японська компанія Toyota показала тизерне зображення з невідомою моделлю. Концепт отримав назву X Prologue. Більше абсолютно ніякої інформації про загадкову новинку немає. Зарубіжні ЗМІ припускають, що компанія готує прототип компактного електричного кросовера, який буде побудований на платформі e-TNGA, її розробили спільно з компанією Subaru. Вона передбачає різні види компонування автомобілів з акумуляторами різної ємності.

Новий електрокроссовер за розмірами буде порівнянний з моделлю RAV 4, серед головних конкурентів новинки на європейському ринку називають Volkswagen ID.4. Саме зображення демонструє лише вузькі світлодіодні фари у вигляді літери «c», які з’єднуються, судячи з усього, що світловою лінією, а також те, що на місці решітки радіатора присутня глуха вставка. Повідомляється, що копцепт-кар буде офіційно представлений 15 березня.

Раніше в компанії заявляли про амбітні плани випустити по світу до 60 нових та оновлених моделей вже до 2025 року. Деякі з них будуть повністю електричними новинками, а деякі електричні версії нинішніх моделей. В Японії для збірки електромобілів компанія «Тойота» побудувала окремий завод.