Китайські конкуренти Tesla здивували аналітиків рекордними показниками

Виробники електромобілів Nio і XPeng повідомили про рекордні поставки в першому кварталі 2020 року. Але до результатів головного конкурента – компанії Tesla – їм все ще далеко

Два китайських автомобільних стартапи – Nio і XPeng – перевершили очікування ринку за своїми березневим постачання, при цьому обидві компанії встановили квартальні рекорди, пише CNBC. Конкурентам Tesla вдалося збільшити поставки електромобілів в першому кварталі, незважаючи на святкові дні в Китаї і глобальну нестачу напівпровідників, яка негативно позначилася на всьому автомобільному ринку.

Китайський виробник електромобілів Nio повідомив про новий рекорд – в березні компанія поставила 7257 електрокарів, а в цілому за перший квартал поставки зросли до 20 060 електромобілів. Nio планував в першому кварталі поставити клієнтам 19 500 автомобілів.

XPeng повідомив, що поставки в березні склали 5102 одиниць в порівнянні з прогнозом 4262 одиниці, а в цілому в першому кварталі поставки електрокарів збільшилися до 13 340 машин, перевищивши прогноз в 12 500 автомобілів за цей період.

На думку аналітиків Wedbush Дена Айвса і Стрекер Бека, такі показники продажів є «дуже позитивним індикатором траєкторії зростання китайського ринку електромобілів на решту року».

Однак поставки електромобілів виросли не тільки у китайських виробників. Американська Tesla повідомила, що в першому кварталі 2021 року поставила покупцям 184 800 автомобілів. Аналітики FactSet очікували, що Tesla поставить за перший квартал близько 168 тис. автомобілів.

За перші три місяці року компанія Ілона Маска справила 180 338 автомобілів, при цьому всі електромобілі були седанами Model 3 і кросоверами Model Y. У першому кварталі 2020 року Tesla справила 102 672 автомобіля і поставила 88 400 автомобілів.

У минулому році по всьому світу було поставлено майже 500 тис. електрокарів Tesla, а в поточному році компанія планує збільшити поставки клієнтам приблизно до 750 тис. автомобілів. До 2030 року виробник має намір домогтися рівня річних продажів в 20 млн автомобілів.