Aston Martin готує конкурента Land Rover Defender та Mercedes G-Class

Aston Martin має намір використати величезний успіх свого автомобіля DBX, перетворивши його на конкурента Land Rover Defender і Mercedes-Benz G-Class. Розраховуючи на зростання попиту на позашляховики, компанія з Гейдону аналізує можливості запуску розкішного автомобіля для бездоріжжя. Як повідомляє журнал Autocar, нова модифікація всередині компанії отримала назву Проект Рембо, що є відсиланням до LM002, відомого як Rambo Lambo.

Rambo Lambo

Британське видання навіть назвало його «моделлю-сенсацією», дизайн якої зараз перебуває на стадії вивчення. Глава Aston Martin Лоуренс Стролл ще не затвердив цю версію DBX до виробництва, але може дати добро, якщо буде очевидна економічна вигода. Швидше за все, автомобіль може з’явитися як спеціальне видання, обмеженим тиражем лише 2 500 екземплярів.

Іронія полягає в тому, що новий позашляховик Aston Martin може використовувати той же двигун V8 об’ємом 4.0 літри з двома турбінами, що й AMG G63. Цей двигун з легкою гібридною системою розвиває 577 к.с потужності, що дозволяє спортивній версії G-Class розганятися до 97 км/год за 4.2 секунди. Однак, позашляховий DBX буде швидше, оскільки стандартна версія приблизно на 320 кг легша за «Гелендваген».

Варто пам’ятати, що звичайний DBX використовує двигун M177, що видає 697 к.с у версії DBX707. Стандартна модель буде знята з виробництва до 2025 року, залишивши у продажу лише потужніший варіант, який розганяється до 97 км/год за 3.1 секунди.

Про вартість новинки поки не йдеться, але варто згадати, що звичайний DBX707 оцінюється від $245 085. У той же час розкішний Aston Martin буде коштувати значно дорожче, ніж AMG G63, оновлена версія якого оцінюється приблизно в $188 000.