Представлений найпотужніший Chevrolet Corvette в історії (Фото)

Chevrolet офіційно представила найпотужніший Corvette в історії – модель Corvette ZR1 2025 року. Спортивне купе оснащене 5,5-літровим двигуном DOHC V8 із подвійним турбонаддувом.

Новий мотор LT7 розвиває потужність до 1064 к.с. і має максимальний крутний момент 1123 Нм, що робить його найпотужнішим V8, випущеним Chevrolet. Цей двигун дозволяє Corvette ZR1 розганятися до 346 км/год і проїжджати чверть милі менш як за 10 секунд.

Модель побудована на шасі Chevrolet Corvette C8 і має покращену аеродинаміку з переднім спліттером з вуглецевого волокна. Також автомобіль оснащений карбон-керамічними гальмами і колісними дисками в п’яти варіантах, з яких чотири – литі, а один – з вуглеволокна.

Дах автомобіля виконаний з вуглеволокна, що зменшує його масу та знижує центр тяжіння, підвищуючи маневреність і стабільність на дорозі.

Серійне виробництво Chevrolet Corvette ZR1 розпочнеться у 2025 році на заводі General Motors Bowling Green Assembly Plant у Кентуккі. Ціни та комплектації будуть оголошені ближче до початку продажів.