П’ять найнадійніших автомобілів за підсумками 100 000 км пробігу

Німецьке видання Auto Bild визначило п’ять найнадійніших автомобілів за підсумками 100 000 км пробігу. Найкраще з тестом впоралися Audi: в ТОП-5 увійшло три моделі штутгартской марки, інформує «Автопортал».

Дане випробування німці проводять на постійній основі з 2014 року, і на цей момент його пройшли вже майже 70 машин. Суть тесту полягає в тому, що нові автомобілі у віці від 1 до 3 років потрапляють в руки до тестувальників, після чого ті накочуються 100 000 км, попутно фіксуючи всі дефекти і поломки, виявлені в транспортному засобі. Потім, по закінченню тесту, кожен автомобіль відправляється на СТО, там його розбирають, оцінюють на предмет зносу і ставлять вердикт.

Оцінці автомобілі піддаються абсолютно за всіма параметрами: на пошкодження двигуна і трансмісії, ходової частини, електрики, вихлопної системи кузова та ін.

Отже, на даний момент п’ятьма найнадійнішими автомобілями за підсумками 100 000 км пробігу є:

5-е місце – Toyota Prius IV
4-е місце – Audi A4 Avant
3-е місце – Seat Ateca 1.4 Eco TSI Style
2-е місце – Audi A6 Avant sport 40 TDI S tronic
1-е місце – Audi A3 Sportback g-tron

Варто відзначити, що жодна з машин в цій п’ятірці не викликала нарікань у експертів, за винятком Audi A6 Avant – у цієї машини відзначаються «глюки» заднього парктроніка. Зате інший представник Audi – A3 Sportback g-tron – став абсолютним переможцем рейтингу. До речі, даний автомобіль працює на метані, так що вкотре можна переконатися в тому, що легковики на газі можуть бути такими ж надійними, як і їх бензинові і дизельні аналоги.


Не пропустіть