Стала відома дата презентації довгоочікуваного електроседана Mercedes-Benz

Mercedes-Benz готується провести 15 квітня світову прем’єру електричного седана преміум-класу EQS. Новий флагманський седан від німецького виробника автомобілів стане першим автомобілем Mercedes-Benz з маркою EQ і першим автомобілем на базі платформи Mercedes-Benz EVA.

Mercedes-Benz EQS буде живитися від двох акумуляторів ємністю 90 кВтг і 107,8 кВтг. Ці батареї виготовлені з літій-іонних елементів NCM 811. З першою батареєю EQS матиме запас ходу в 600 км без підзарядки. Батарея більшої потужності може забезпечити запас ходу понад 770 км без підзарядки. Батареї всередині EQS також матимуть рідинну систему управління температурою, яка допоможе елементам EQS попередньо нагрітися або охолонути в залежності від необхідності досягнення оптимальної температури під час руху або перезарядки.

Mercedes, ймовірно, запропонує EQS з двома варіантами трансмісії. Першим буде задньопривідний EQS 450 Plus. Також буде двомоторний повнопривідний варіант з 4MATIC з функцією перемикання крутного моменту. Система рекуперативного гальмування буде пропонувати різні режими для різної потужності. Максимальна швидкість автомобіля, ймовірно, буде обмежена 210 км/год. Крім того, EQS матиме або бортовий зарядний пристрій на 22 кВт, або опцію швидкої зарядки постійним струмом до 200 кВт. Mercedes стверджує, що EQS з більшою акумуляторною батареєю можна зарядити достатньо для поїздки на 300 км за 15 хвилин.


Не пропустіть