Новий автопілот Ford дозволить прибирати руки з керма (Фото)

Високий рівень круїз-контроль BlueCruise, який дозволить автомобілям Ford їздити по магістралях самостійно, з’явиться на двох моделях американського виробника. Заплатити за нього доведеться двічі. Спочатку за пакет опцій, який в принципі має на увазі цю функцію, потім – ще 600 доларів за активацію на три роки.

На відміну від сьогоднішніх адаптивних круїз-контролів, розробка компанії Ford дозволяє не тримати руки на кермі. Водій, однак, повинен контролювати дорожню обстановку і бути готовим прийняти управління на себе. Очікується, що система з’явиться на пікапі F-150 і електрокроссовері Mach-E в якості додаткової опції вже в цьому році.

В автономному режимі система працювати не зможе, для повноцінного функціонування їй потрібні встановлені карти. Втім, виробник відзначає, що технологія зможе працювати на більш ніж 160 000 кілометрів доріг на території США і Канади.

Технологія працює на базі адаптивного круїз-контролю з функцією зупинки і відновлення руху, а також системи утримання машини в смузі. Щоб водій не відволікався від дороги, в салоні встановлена ​​камера. Вона відстежує положення голови і погляд водія і при необхідності бортова електроніка привертає увагу водія.

Так як активувати BlueCruise не можливо на всіх відрізках доріг, система самостійно підказує, де це можна зробити. В цьому випадку підказки на цифровий панелі приладів підсвічуються синім кольором. Всі оновлення програмного забезпечення будуть завантажуватися в систему віддалено.