Продемонстрували, як автопілот Huawei працює в складних умовах (Відео)

Компанія Huawei бере участь в розробці систем автономного водіння. На Youtube-каналі Creator Studio опублікований ролик, в якому машина-носій демонструє можливості автопілота в умовах хаотичного руху в Китаї.

Протягом двох хвилин автомобіль їде по вулиці з припаркованими справа машинами, зустрічним потоком на сусідній смузі і численними скутерами. В цілому автопілот розробки Huawei справляється з роботою краще, ніж нинішні серійні адаптивні круїз-контролі. Однак водій явно проїхав би відрізок швидше і впевненіше.

Від встановлених на товарні автомобілі систем автопілот відрізняє те, що він менше панікує при вигляді перешкод. І рушає після їх зникнення швидше. Людина ж деякі з них об’їхала би взагалі без зниження швидкості і шкоди безпеці. Наблизити електроніку за здібностями до людського ока і розуму поки нікому не вдалося.

У лютому повідомлялося, що компанія Huawei може зайнятися виробництвом електромобілів. Фірма нібито вже веде переговори як мінімум з двома виробничими партнерами, але офіційно в Huawei цю інформацію не підтвердили. Джерела запевняють, що вже до кінця нинішнього року корпорація представить мінімум два передсерійних прототипи електромобілів власної розробки, причому в Huawei машини виявляться бюджетними.


Не пропустіть