В Україні виявили унікальну «Волгу» з двигуном V8 і АКПП (Фото)

В автомузеї «Колеса історії» з’явився раритетний автомобіль – рідкісний седан «Волга» ГАЗ-24-24 1977 року випуску. Про машину розповіли на сторінці фестивалю OldCarLand у соцмережі Facebook.

Зовні це звичайна «Волга», але головна її особливість сховано під капотом. Йдеться про V-подібний 8-циліндровий бензиновий двигун об’ємом 5,5 літра потужністю 195 кінських сил, що поєднується із автоматичною трансмісією. Максимальна швидкість радянського седана становить 182 км/год.

Фото: Old Car Land

Представлений екземпляр ГАЗ-24-24 був випущений у 1977 році. Відомо, що машина надійшла новою до урядового гаража у Криму і використовувалась для супроводу вищого партійного керівництва СРСР.

Фото: Old Car Land

Автомобіль білого кольору було зроблено спеціально для Криму з урахуванням клімату, адже переважна більшість таких машин мали чорне забарвлення. Після розпаду СРСР у 1991-1993 роки авто було закріплене за начальником Управління внутрішніх справ Криму.

Відомо, що седан пройшов комплексну реставрацію в одній з українських ретромайстерень та стане новою окрасою музею «Колеса Історії».