Hyundai відродив першу масову модель – седан Pony (Фото)

Компанія Hyundai показала новий концепт-кар, який розроблений з оглядкою на перший масовий автомобіль корейської марки – Pony. Перша серійна модель бренду побачила світ в 1975 році. Розробкою її дизайну займався легендарний автомобільний дизайнер Джорджетто Джуджаро.

В основі концептуального рестмода лежить добре збережений екземпляр Pony, який розібрали і зібрали заново, але використовуючи сучасні агрегати і компоненти.

Класичні риси кузова Pony були збережені. Автомобіль отримав круглі фари, які були в оригіналу. Корма була осучаснена установкою з «піксельних» U-подібних ліхтарів, виконаних в стилі нового електромобіля Ioniq 5. Замість традиційних зовнішніх дзеркал використані камери.

Інтер’єр машини також був виконаний у ретро-стилістиці, але з низкою сучасних доробок. Всередині є сучасна система підсвічування салону, приладова панель з вакуумних трубок з підсвіткою, цифровий сенсорний селектор трансмісії, ніша для зарядки смартфона і скошене по хорді кермо з функцією голосової активації.

Про технічну сторону відродженого Pony відомо мало. Він обладнаний електричною силовою установкою, але її характеристики невідомі.

У серію новий концепт-кар не піде, а єдиний зібраний екземпляр стане музейним експонатом майбутніх виставок, в яких братиме участь Hyundai.


Не пропустіть