Mazda представила електричний кросовер Mazda CX-30 (Фото)

Mazda офіційно представила свій останній електромобіль, який отримав назву CX-30 EV, на автосалоні в Шанхаї.

Як випливає з назви, CX-30 EV заснований на кросовері Mazda CX-30 з двигуном внутрішнього згоряння і буде проводитися на спільному підприємство Changan Automobile і Mazda. Японський автовиробник поки замовчує про деталі автомобіля, але підтверджує, що він отримав силову установку e-SkyActiv.

В основі CX-30 EV лежить та ж архітектура SkyActiv-Vehicle, що і у повністю електричного MX-30, тому, незважаючи на те, що Mazda не опублікувала докладні специфікації CX-30 EV, новинка, ймовірно, отримає електричну силову установку, дуже схожу на MX-30. Якщо це так, то на передній осі буде встановлений електромотор потужністю 141 к.с. і 264 Нм крутного моменту, що живиться літій-іонним акумулятором на 35,5 кВт-год, який підтримує зарядку змінного і постійного струму.

Mazda також внесла деякі досить очевидні візуальні зміни в кросовер CX-30. Наприклад, CX-30 EV помітно вище стандартної моделі, екстер’єр виділяється новими деталями, включаючи більш виражену передню губу, розширені колісні арки, підніжки, унікальні рокер-панелі і рейлінги на даху. Деталі інтер’єру залишаються нерозкритими.

Оскільки MX-30 не продається в Китаї, Mazda CX-30 EV стане першим електромобілем японського автовиробника, пропонованим на місцевому ринку. Продажі новинки почнуться в другій половині поточного року.