Названо кращий автомобіль світу 2021 року (Фото)

Переможцем премії World Car of the Year 2021 («Міжнародний автомобіль року – 2021», WCOTY) став компактний електричний кросовер Volkswagen ID.4. Журі в складі 93 суддів з 28 країн поставило йому більше балів, ніж Honda e і Toyota Yaris.

ID.4 побудований на електричній модульній платформі MEB. Він став першим по-справжньому глобальним електромобілем Volkswagen. Його паралельно випускають в Німеччині, Китаї та США і продають на основних найбільших ринках світу. Кросовер виробляють як з моноприводом, так і з усіма привідними колесами, потужність електромоторів варіюється від 148 до 306 к.с., ємність АКБ – від 55 до 77 кВт*год.

У попередній раз Volkswagen ставав переможцем в 2013 році. Тоді нагорода дісталася Golf сьомого покоління.

Обрані кращі машини і в інших категоріях. «Спортивним автомобілем року» став Porsche 911 Turbo. Перемогу в номінації «Люксовий автомобіль року» здобув Mercedes-Benz S-Class покоління W223.

До речі, малюк Honda e все ж отримав «золото»: його обрали в категорії «Міський автомобіль року».

Позашляховик Land Rover Defender похвалили за стиль і нагородили в номінації «Кращий дизайн автомобіля».

У колишні роки також була представлена ​​окрема категорія «Зелений автомобіль року», в якій розглядалися тільки електромобілі та гібриди, але в 2020-му її спростили, оскільки подібні машини стали успішно виступати і в звичайних номінаціях. Це добре видно і зараз, адже відразу дві нагороди дісталися «електричкам».

Рік тому переможцем в абсолютній категорії виявився кросовер Kia Telluride.