Ferrari показала суперкар з найпотужнішим мотором в своїй історії (Фото)

Італійська компанія підготувала спеціальну версію суперкара 812 Superfast, яку оснастили 830-сильним атмосферним двигуном V12

Ferrari опублікувала перші фотографії й деякі подробиці про спеціальну модифікацію флагманського суперкара 812 Superfast під назвою VS (Versione Speciale). Новинка отримала найпотужніший і високооборотистий двигун, який коли-небудь встановлювали на дорожні автомобілі італійської марки.

Модифікація VS отримала ряд зовнішніх і технічних змін. Наприклад, замість традиційного заднього скла встановили особливий алюмінієвий обтічник з масивними повітрозабірниками для оптимізації набігаючого потоку.

На капоті заради зниження маси з’явилася поперечна планка з вуглепластика. Крім того, з метою полегшення конструкції з композитних матеріалів виконали ряд елементів в салоні.

Віддача 6,5-літрового атмосферного двигуна V12 склала 830 к.с. – на 30 сил потужніше мотора звичайного 812 Superfast. Силовий агрегат може розкручуватися до 9500 об/хв, що на 1000 об/хв більше в порівнянні з базовим суперкаром.

Динамічні характеристики Ferrari 812 Superfast VS поки не названі. Стандартне купе здатне прискорюватися з місця до першої «сотні» за 2,9 сек., а до 200 км/год – за 7,9 секунди. Максимальна швидкість автомобіля складає 340 км на годину.

Всі подробиці про новий суперкар Ferrari стануть відомі під час його прем’єри, яка відбудеться 5 травня 2021 року.

Джерело autonews.ru

Не пропустіть