Українські водії почали активно використовувати екшн-камери замість відеореєстраторів: в чому причина?

Через збільшення кількості автопідстав на дорогах в Україні зріс попит на відеореєстратори. Особливо заповзятливі водії з метою економії почали встановлювати замість відеореєстраторів старі екшн-камери. Пристрої частково беруть на себе функції реєстраторів і цілком підходять на роль їх тимчасової заміни.

На думку автолюбителів, навіть не найінноваційніша камера GoPro за відсутності відеореєстратора – цілком прийнятний варіант.

Практичність рішення

Водії автомобілів переконані, що взагалі без відеореєстратора пересуватися небезпечно. Однак терміново купити недешевий гаджет не у всіх є можливість. Тут і виручають екшн-камери.

У чому плюси використання маленьких цифрових камер в ролі реєстраторів розповів власник Hyundai Accent, Олександр. Він заявив, що за кермом уже більше 15 років, тому йти на подібні хитрощі йому не вперше. Олександр зазначив, що не потрібно бути асом в техніці, щоб встановити екшн-камеру в машині. Вона легко кріпиться в будь-якому зручному місці за допомогою аксесуарів.

Екшн-камеру чоловік тимчасово позичив у сина, тому багатьох нюансів її використання не знав.

Наприклад, приємно здивувала захищеність. Відео виявилися якісними навіть попри дощову і вітряну погоду.

На думку Олександра, відеоматеріали, зняті на екшн-камеру, точно можна використовувати як докази у суді. Вони чіткі та деталізовані, видно навіть ті об’єкти, які знаходяться далеко від машини. Стабілізація у камери трохи краще, ніж у відеореєстратора.

Керував екшн-камерою водій за допомогою пульта. А щоб не забувати включити її перед початком поїздки, ставив нагадування на смартфоні.

Недоліки рішення

Розповів Олександр і про мінуси лайфхаку з екшн-камерою. Чоловіка бентежать такі нюанси:

Необхідність включення і виключення вручну. Якщо звичний реєстратор спрацьовує автоматично, камеру потрібно постійно приводити в готовність до знімання самостійно. Про це в поспіху можна забути.

  • Камера мало працює без підзарядки. Всього кілька годин – і потрібно підключати до прикурювача.
  • Ризик перегріву. Олександр помітив, що в спеку камера знімає менш якісно і «глючить».
  • Пам’ять майже повна. Використовувана чоловіком камера не підтримує функцію циклічного запису, тому її пам’ять потрібно регулярно чистити.

В цілому Олександр залишився задоволеним проведеним досвідом. Як «разова акція», заміна відеореєстратора камерою здалася йому відмінним варіантом.

Підтримують Олександра й інші українські водії. Вони використовують екшн-камери, якщо реєстратор зламався або його не встигли доставити з магазину до запланованої дати поїздки. Купувати цифрову камеру спеціально для установки в машині автомобілісти не радять, але, якщо вона була куплена для інших цілей – чому б не вдатися до її тимчасової допомоги.


Не пропустіть