Компанія Huawei вийшла на ринок електромобілів (Фото)

Найбільша технологічна компанія Китаю – Huawei, відома своїми смартфонами та іншими гаджетами, вирішила піти по шляху конкурентів з Apple і Xiaomi, які готуються до експансії автомобільного ринку. На початку 2021 року стало відомо, що Huawei займається пошуком партнерів в автопромі, а вже днями було оголошено про старт продажів першої моделі компанії.

Китайський технологічний гігант уклав контракт з маловідомою місцевою фірмою Seres, що входить в концерн Sokon Industry Group. Два роки тому вона почала виробництво автомобілів на власному заводі в Чунціні, після чого зникла з інформаційного поля. Тепер вона з підтримкою Huawei приступила до виробництва кросовера Huawei Smart Selection SF5, який формально є «паркетником» Seres SF5 і випускається ще з середини минулого року. Перші такі машини вже з’явилися в ряді магазинів Huawei, а також на власній онлайн-платформі Vmall.

Незважаючи на загальний зовнішній вигляд і технічну складову Huawei все ж доклала руку до розробки Smart Selection SF5, взявши на себе роботи по бортовій електроніці. Автомобіль оснастили мультимедійною системою Huawei HiCar, яка змінила медіасистему на платформі Ali OS 2.0. Вертикальний планшет залишився колишнім, але сам його екран тепер менше, а в нижній частині розташувалися «фіксовані» сенсорні кнопки клімат-контролю. Крім того, кросовер оснастили акустичною системою Huawei Sound з одинадцятьма динаміками.

Huawei Smart Selection SF5 укомплектований системою послідовного гібрида, що працює на базі 1,5-літрового бензинового наддувного двигуна. Він не пов’язаний з колесами і виконує функцію генератора. У рух кросовер призводять два електромотори, встановлені по одному на кожній з осей і сумарно видають 551 кінську силу і 820 Нм крутного моменту.

Вартість задньопривідного варіанту становить 33 тисячі доларів, а повнопривідного – 38 тисяч доларів.


Не пропустіть