Глава Alfa Romeo зробив гучну заяву про якість автомобілів марки

Новий глава компанії Alfa Romeo Жан-Філіп Імпарато заявив, що нинішня модельна лінійка марки не поступається за якістю автомобілів основних німецьких конкурентів (Audi, BMW, Mercedes-Benz). Згідно зі стратегією концерну Stellantis, в який зараз входить марка, саме Імпарато відповідатиме за відродження бренду, і, як він заявив виданню Automotive News, продумана стратегія у керівництва фірми вже є.

Жан-Філіп Імпарато має намір робити особливий наголос на підвищення якості автомобілів Alfa Romeo, хоча вважає, що воно вже знаходиться на конкурентоспроможному рівні. Крім того, стратегія включає розвиток модельної лінійки: фірма має намір освоїти раніше незвідані сегменти ринку, в яких доступні серйозні обсяги продажів і висока маржинальність.

Однією з таких спроб повинен стати запуск компактного кросовера, зараз відомого під ім’ям Tonale. Планувалося, що він з’явиться в продажу вже восени нинішнього року, однак з ініціативи Жана-Філіпа Імпарато терміни запуску новинки були зрушені на червень 2022. Глава компанії зажадав доопрацювати гібридну силову установку позашляховика: очікується, що Tonale оснастять силовим агрегатом на базі 1,3-літрового турбомотора, який застосовується на ряді моделей марки Jeep.

Нарешті, ще одним ключовим фактором розвитку бренду має стати підтримка конкурентоспроможної вартості володіння, яку Імпарато пов’язує як із залишковою вартістю, так і з екологічною чистотою конкретних моделей. Стратегічний план по відродженню марки розрахований на п’ять найближчих років.