Які вантажівки масою понад 3,5 тонни купували українські перевізники у вересні

Експерти Інституту досліджень авторинку проаналізували статистику реєстрацій транспортних засобів в Україні й визначили найпопулярніші моделі у трьох сегментах вантажівок масою понад 3,5 тонни (окрім сідлових тягачів). Про це йдеться на офіційному сайті організації.

Обсяг ринку вантажних авто з повною масою понад 3500 кг у вересні склав 2 тис. шт. Цей сегмент українського авторинку поступово збавляє темпи: наведений загальний показник менший на 10,1% відносно серпня поточного року, і також менший, на 21,5% порівняно із вереснем 2023 року.

Структура цього сегмента наступна: 77,5% (1581 шт.) — внутрішні перепродажі, 9,7% (198 шт.) — імпорт вживаних вантажівок, 3,9% — імпорт нових, 8,9% — продажі вироблених (або переобладнаних в заводських умовах) в Україні. Загальна частка нових машин цієї групи складає 12,7%.

Найпопулярнішим типом авто на внутрішньому ринку залишаються самоскиди, також зберігається попит на фургони та бортові версії. Серед окремих моделей першість тут здобув Mercedes-Benz Sprinter, на другому місці, що, ймовірно, пов’язано з активізацією с/г робіт — КамАЗ 5511, третій — Mercedes-Benz Vario.

Топ-3 новоприбулих вантажівок виглядає так: Mercedes-Benz Sprinter на першому місці, Mercedes-Benz Atego другий та Iveco Daily на третій позиції.

Серед нових вантажних машин повною масою понад 3,5 т найбільший попит спостерігався на самоскиди та фургони. Інші типи купували одиницями.