Ще один збір з автовласників — урядовці запланували встановлення дорожнього збору залежно від вихлопу авто

У Міністерстві інфраструктури України просувають ідею повернення дорожнього збору з автовласників. Про це інформує ТСН. У Мінінфраструктури хочуть за допомогою дорожнього збору стимулювати українців купувати більш екологічні авто, тобто прив’язати ставки дорожнього збору до рівня вихлопу авто.

Щоправда, Україна відмовилася від фіксованого транспортного збору в 2011 році, після скасування техогляду, і перейшла на систему його стягування з реалізованого палива, тобто зараз дорожній збір, який хочуть “реанімувати” урядовці, водії і так де-факто платять – він “зашитий” у вигляді частини акцизу у вартість пального. Його безпосередньо сплачують до бюджету оператори нафторинку. Фактично такий податок в ціні палива був більш справедливим: той, хто більше їздить – більше і платить. А ось раніше величина транспортного податку залежала від кубатури двигуна і ніяк не враховувала частоту поїздок.

Водночас в Україні більшає кількість електромобілів, які взагалі ніяк не беруть участь в утриманні дорожньої інфраструктури. Адже вони не заправляються нафтопродуктами, в ціні яких і містився транспортний податок.

Джерело ligazakon.net

Не пропустіть