Toyota готує два восьмимісні кросовери

Новинки будуть збирати на виробництві в Сполучених Штатах Америки, шт. Індіана. Для запуску складання нових моделей компанія Toyota направить в американський завод додаткові кошти – 803 000 000 доларів.

Один з позашляховиків отримає шильдик «Toyota», другий буде випускатися під маркою Lexus.

Поки представники автоконцерну не розкривають подробиць про новинки. Відомо лише, що восьмимісні SUV отримають ряд смарт-систем, в тому числі напівавтопілот, який звільнить руки водія в певних умовах. Також очікується автопаркінг – моделі зможуть самостійно знайти місце для стоянки і зайняти його. Відкриття дверей буде доступно завдяки цифровому ключу – через гаджети.

Як повідомляють деякі джерела, в Індіані можуть почати збирати Toyota Grand Highlander і Lexus TX. Такі висновки зроблені на основі отриманих патентів в Північній Америці в минулому і поточному році.

У плани компанії входить розширення штату працівників в Індіані на 1400 фахівців, сьогодні трудиться 73000 працівників. Виготовляють на заводі сьогодні мінвени Sienna, Highlander з гібридною силовою установкою і позашляховик Sequoia.


Не пропустіть