Рідкісний гоночний Ferrari продадуть з аукціону (Фото)

Один з двох спорткарів моделі Ferrari 550, що належать до класу GT1, створених у 2000 році компанією Italtecnica для гоночної команди Team Rafanelli, буде проданий на аукціоні в середині червня на території Мілана.

Хоча модель володіє солідним віком, вона брала участь тільки в 16-ти гонках. Автобренд Ferrari не припускав застосовувати велику передньомоторну версію купе 550 Maranello в автомобільному спорті. Однак багато приватних команд визнали такий спорткар з потужною 123-цілінлдровой силовою установкою вдалою базою для гоночної машини.

На знімках в Мережі представили один з двох автомобілів, які підготувала фірма Italtecnica напередодні сезону поточного року на замовлення італійської гоночної команди Team Rafanelli для змагань серії FIA GT. Модель побудована на основі звичайного серійного Ferrari 550 під кузовним номером ZFFZR49B000115811.

Мотор V12 серйозно допрацювали. Робочий об’єм збільшився: з 5,5 до 6.0 літрів. При цьому використовувалася оригінальна система впуску, що отримала індивідуальні дросельні заслінки. Максимальна потужність сягала 585 «коней».

Штатна коробка передач замінена гоночним Hewland секвентального типу. В ході виготовлення аеродинамічного оперення використовувався вуглепластик. Маса авто знижена до 1100 кг.

Спорткару в ході реставрації повернули синю ліврею 2002 г. На цьому авто можна виступати в гонках. За модель хочуть одержати не менше 2 млн. дол.


Не пропустіть