Електричний пікап Tesla Cybertruck помічений в Нью-Йорку під час їзди (Відео)

На YouTube-каналі All Guides з’явився відеоролик, що демонструє деталі перебування прототипу Tesla Cybertruck в Нью-Йорку, куди він прибув одночасно з главою компанії Ілона Маском. Маск брав участь в телешоу Saturday Night Live, а пікап експонували в місцевому шоу-румі компанії і їздили на ньому по вулицях.

Появу пікапа в Нью-Йорку анонсував в твіттері сам глава Tesla. Судячи з відео, подивитися на Cybertruck «живцем» зібралося чимало шанувальників марки.

Потрапив на відео і пікап, що рухається (незважаючи на статус прототипу) в транспортному потоці на вулицях міста. Добре помітно, наскільки Cybertruck є ширшим і довшим звичайних легкових автомобілів: ширина пікапа перевищує два метри, стільки ж припадає на довжину вантажної платформи.

Збирати серійну версію пікапа будуть на споруджуваному зараз заводі Tesla в Техасі, куди глава компанії теж днями приїжджав на Cybertruck. Очікується, що конвеєр запрацює вже в нинішньому році, але масовий випуск пікапа почнеться тільки в першому кварталі 2022. Tesla має більш, ніж півмільйоном заявок на придбання Cybertruck, проте підкріплювати їх потрібно було лише символічним депозитом, тому скільки з них конвертуються в реальні покупки, передбачити неможливо.

Cybertruck обіцяно оснащували різними варіантами силових установок з кількістю моторів від одного до трьох і різними типами батарей. До 60 миль в годину (96 км/год) пікап зможе прискорюватися за 2,9 – 6,5 секунди, а проїжджати без підзарядки від 402 до 805 кілометрів.