Запорізький автомобільний завод відновлює виробництво: фото моделей

На Запорізькому автомобільному заводі налагоджено великовузлове складання автомобілів RENAULT Arkana та моделей Lada Largus, Vesta седан, Vesta SW Cross та кросовер Lada XRAY та виробництво шкільних автобусів. Цього вдалося досягти, завдяки великим коштам, вкладеним у модернізацію заводу – розповів керівник підприємства Микола Євдокименко, голові Запорізької облдержадміністрації Олександру Старуху, який відвідав «ЗАЗ» разом зі своїм заступником Едуардом Брутманом.

У найближчих планах – розпочати випуск автомобілів-трансформерів, які можна використовувати для мобільних центрів надання адміністративних послуг та виїзних консультацій лікарів. Вони стануть в нагоді для новостворених об’єднаних територіальних громад та полегшать життя у глибинці. Подібний досвід у «ЗАЗу» уже є — минулого року завод виграв обласний тендер на виробництво тридцяти шкільних автобусів та повністю виконав взяті на себе зобов’язання. Сьогодні цей транспорт возить сотні школярів у всіх куточках області.

Зростання виробництва – це нові надходження до бюджету та робочі місця. Без розвитку реального сектору економіки неможливий прогрес у соціальній сфері, оновлення інфраструктури, зміни на краще життя людей, — наголосив Олександр Старух.

«ЗАЗ» — єдине в Україні підприємство, що має повний цикл виробництва легкових автомобілів, який включає штампування, зварювання, фарбування, обладнання кузова і складання авто. Запорізькі автомобілебудівники – єдині на пострадянському просторі, хто минулого року зміг повністю сертифікуватися за новими, достатньо жорсткими вимогами Європейського Союзу.

Джерело rezonans.zp.ua

Не пропустіть