П’ятидверний Suzuki Jimny: стали відомі нові подробиці та дата прем’єри

Компанія Suzuki визначилася з датою прем’єри подовженою версією свого самого компактного рамного позашляховика – Jimny. Автомобіль отримає п’ять дверей і розтягнуту колісну базу.

Як стало відомо японському порталу «Autoc-One», презентація п’ятидверного Suzuki Jimny відбудеться в 2022 році. Спочатку передбачалося, що автомобіль буде представлений на автосалоні в Токіо в жовтні 2021 року, але захід було скасовано. За неофіційною інформацією, 5-дверний Jimny отримає офіційну назву Jimny Long, а довжина його колісної бази в порівнянні з тридверної модифікацією виросте на 30 мм.

Машина виросте в розмірах, і, отже, потяжелеет. Цілком можливо, що для неї в Suzuki підготують більш потужний мотор. Їм може виявитися «наддувний» агрегат, що працює в зв’язці з помірно-гібридною установкою. На користь цього варіанту говорить той факт, що в Європі зараз через екологічних норм викидів Suzuki зараз змушена продавати Jimny тільки як двомісну комерційну модель. Нова силова установка дозволить знову відправляти пасажирську версію позашляховика на Старий континент.


Не пропустіть