Запатентовано нову версію знаменитої історичної моделі Renault (Фото)

Коли буде представлена ​​Renault 4 хоча б в якості концепт-кара, поки немає інформації.

Новий глава марки Renault Лука де Мео зробив ставку на ретро-сегмент. Першою моделлю даної хвилі стане відроджений хетчбек Renault 5, вже продемонстрований в форматі концепту, але де Мео вже повідомив, що буде і продовження. Тепер цього з’явилося підтвердження: в Європі запатентували дизайн нової моделі марки Renault, в якому вгадується класична модель Renault 4. Причому патент опублікували тільки днями, а сама заявка була подана ще в листопаді 2020 року.

Оригінальна модель Renault 4 – це перший глобальний «бюджетник» французької марки і провісник сучасної моделі Logan. Компактний 5-дверний автомобіль мав передній привід з незвичайним компонуванням агрегатів (коробка передач розташована перед мотором), всешляховим шасі і спартанським салоном. Виробництво Renault 4 велося в різних країнах з 1961 по 1992 рік, а загальний тираж перевищив 8,1 млн авто.

Дизайнери компанії вже намагалися відтворити стилістику моделі Renault 4, працюючи над кросовером Renault Duster першої генерації. Ранні макети дійсно були схожі на «четвірку», але в результаті від даного рішення відмовилися. А поки безіменний автомобіль на свіжих патентних зображеннях схожий на Renault 4 ще сильніше: довгий капот, об’єднаний з решіткою радіатора фари, характерна форма дверних прорізів і задньої стійки даху, а також вертикальні елементи на бамперах.

Судячи з значного кліренсу і чорних обвісах, відроджена модель Renault 4 буде кросовером. Не так давно компанія Renault навіть запатентувала для такої машини найменування – Renault 4Ever. Офіційних коментарів про це авто поки немає, тому важко сказати, коли відроджений Renault 4 буде представлений хоча б у вигляді концепта, не кажучи вже про серійній машині.