В Україні побудували «ракету» зі старого ЗАЗ-968 (Відео)

Ентузіасти з Дніпра перетворили старий «вухатий» Запорожець в ралійний спорткар. У процесі переробки задньомоторний автомобіль позбувся практично всіх рідних деталей, зберігши лише окремі частини кузова, пише autocentre.ua.

Щоб ЗАЗ-968 став гідним конкурентом інших гоночних автомобілів, його зробили легше і потужніше. Для зниження ваги з салону викинули всі зайві частини, включаючи задній диван. Передні сидіння замінили спортивними «ковшами» з чотирьохточковими ременями безпеки. Встановили сталевий каркас безпеки і необхідні для гонок прилади та датчики.

Після доопрацювання заводський мотор ЗАЗ-968 видає 60 к.с. Це дозволяє стартувати з місця немов ракета і розвивати максимальну швидкість в 140 км/год.

У ралійного Запорожця полегшені поршні і маховик, розточені випускні та впускні канали в голівці, нові Т-подібні клапани з більшою пропускною здатністю і титанові «тарілки» пружин клапанів. Все це для полегшення ваги. З тією ж метою були замінені окремі частини кузова. Наприклад, встановили полегшений капот. Також у гоночного ЗАЗ поліпшена передня оптика, посилена ходова частина, здатна витримувати справжнє бездоріжжя, і широкі шини.