83-річний Harley-Davidson продали в 350 разів дорожче початкової ціни (Фото)

На момент виробництва вартість мотоцикла складала 435 доларів

На аукціоні Mecum продали ідеально відреставрований мотоцикл Harley-Davidson EL 1938 року випуску. За один з перших байків з 40-сильним мотором невідомий покупець заплатив 154 000 доларів.

Harley-Davidson EL дебютував в 1936 році. За роки виробництва американська компанія випустила близько 2300 таких мотоциклів, і, за словами фахівців, вони на багато років вперед визначили вигляд майбутніх моделей марки. У цій моделі інженери успішно об’єднали швидкість, потужність і елегантний дизайн.

В Harley-Davidson EL вперше встановили новий 40-сильний двигун об’ємом 61 кубічний дюйм, який завдяки відполірованим клапанів отримав назву Knucklehead. Подібна конструкція двигуна і його технології використовуються і в сучасній мотоіндустрії.

За словами представників аукціонного дому, з 1979 року мотоцикл зберігали в музейній колекції. Крім того, байк пройшов серйозну реставрацію. 83 роки тому вартість нового Harley-Davidson EL становила 435 доларів. На минулих торгах невідомий покупець заплатив за унікальний мотоцикл 154 000 доларів.

Джерело motor.ru

Не пропустіть