Кому в Києві дозволять безкоштовно паркуватися

Людям з інвалідністю та учасникам бойових дій дозволять безкоштовно паркуватися. Але для цього Мінсоцполітики має відкрити доступ до Реєстру пільговиків, пише socportal.info.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Пільги на паркування людям з інвалідністю, учасникам бойових дій та іншим категоріям, передбаченим законом, мають забезпечуватися виключно в автоматичному режимі. Про це заявив заступник голови КМДА Костянтин Усов під час наради в Міністерстві соціальної політики України.

Щоб ідентифікувати пільговиків, інспекції з паркування необхідно мати доступ до Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків, розпорядником якого є Міністерство соцполітики.

Враховуючи те, що інспекція накладає штрафи за несплату за паркування, ми маємо захистити право людей на пільги. Тому ми звернулися до Міністерства соціальної політики з проханням повідомити нам, хто має відповідне право. Нам необхідно мати можливість отримувати в автоматичному режимі інформацію про наявність пільги у власника припаркованого авто. Це може бути учасник бойових дій, особа з інвалідністю чи представник іншої пільгової категорії громадян, про яких ми зараз не маємо даних у повному обсязі. Щойно Міністерство надасть доступ до відповідної інформації, місто готове забезпечити цим категоріям громадян безкоштовне паркування без штрафів, – зазначив Костянтин Усов.

За його словами, інтеграція з реєстром Міністерства соціальної політики дозволить інспекторам отримувати інформацію про наявність пільги у власника автівки, не контактуючи з ним особисто.

Ми не хочемо обтяжувати людей поданням будь-яких документів, заявок та додаткових підтверджень власної особи, – додав Костянтин Усов.


Не пропустіть