Новітній пікап Ford Maverick б’є рекорди передзамовлень (Фото)

Компанія Ford минулого тижня представила бюджетний пікап Maverick нового покоління. Автомобіль запропонували за ціною від 20 тисяч доларів, що зробило його одним з найдешевших представників свого класу. Правда, за якісне оснащення доведеться заплатити не менше 30 тисяч доларів, а топова версія пікапа коштує 42 835 доларів. Настільки низька ціна за базові версії американської моделі призвела до того, що через тиждень після презентації Ford зібрав понад 36 тисяч заявок на новий Maverick.

Старт продажів пікапа на домашньому ринку запланований на початок осені за умови, якщо виробник не зіткнеться з дефіцитом напівпровідників. Разом з пікапом запропоновані 2 силові агрегати. Роль базового виконує 2,5-літровий “атмосферник”, що розвиває до 194 к.с. і 210 Н*м. За паспортом американський пікап з таким агрегатом споживає трохи менше 5,9 літра палива. У більш дорогих модифікаціях з’являється двигун об’ємом 2 літри з турбонаддувом. Його заявлена віддача досягає 254 к.с. при тяговому моменті в 376 Н*м.

Компанія Ford в цілому за останній рік випустила кілька нових автомобілів, які виявилися дуже популярними. Так, на позашляховик Bronco, який ще не встиг вийти на ринок, виробник на цей момент зібрав близько 190 тисяч попередніх замовлень. Електричний пікап F-150 Lightnining забронювали близько 100 тисяч чоловік. Причому, дана модель була представлена тільки навесні 2021 року. Не менш популярним виявився і новий електричний фургон E-Transit, який замовили собі 20 тисяч покупців. Даний показник є дуже високим для автомобілів такого класу.