Peugeot офіційно представив універсал 308 SW нового покоління (Фото)

Багато автомобільних брендів до тепер покладаються в своєму модельному ряду на машини в кузові універсал і це незважаючи на те, що кросовери в наш час користуються особливою популярністю. Французька компанія Peugeot є однією з таких марок, тому виробник офіційно представив свій варіант моделі 308 SW, яка буде конкурувати в Європі з такими лідерами Volkswagen Group, як SEAT Leon Sportstourer, Skoda Octavia Combi і VW Golf Variant.

Дивлячись на цю модель, створюється враження, що це один з найкрасивіших універсалів зараз на автомобільному ринку. І якщо версія в кузові хетчбек має під багаж чималі 412 літрів об’єму, то в новинці цей показник збільшується до 608 літрів. Для тих, кому цього недостатньо, можуть скласти спинки другого ряду сидінь в практично рівну підлогу. Тоді об’єм збільшиться до 1634 літрів. При цьому, з’являється можливість завантажувати предмети довжиною 1,85 метрів.

За оснащенням цей автомобіль нічим не поступається своєму “побратимові” в кузові хетчбек. У топову комплектацію тут можуть входити навіть матричні фари головного освітлення, а також повністю світлодіодні задні ліхтарі. Крім того, в залежності від рівня обробки салону, модель комплектується 16- або 18-дюймовими легкосплавними колісними дисками, а в салоні встановлюються два 10-дюймових цифрових дисплея для системи мультимедіа та приладової панелі. Консервативний дизайн інтер’єру дозволить машині від Peugeot виділитися навіть на тлі Renault Megane Estate.

Як і хетчбек, 308 SW побудований на платформі EMP2 і пропонує покупцям вибір між двома гібридними силовими агрегатами. Обидва PHEV оснащені електродвигуном на 110 к.с. і акумулятором енергоємністю 12,4 кВт*год. З ними поєднується бензиновий ДВЗ на 150 або 180 к.с. У підсумку загальна потужність системи становить або 180, або 225 к.с. Вона передається на передній привід через 8-ступінчасту АКПП. Варто відзначити, що акумуляторну батарею вистачить для подолання 60 км в повністю електричному режимі. Такими характеристиками поки не можуть похвалитися прямі конкуренти французької моделі.

Крім цього, в моторному лінійці є і звичайні двигуни. Наприклад, 1,2-літровий бензиновий турбомотор може запропонувати 110 або 130 к.с. Є в асортименті і дизельний агрегат. Його 1,5 літра об’єму дозволяють генерувати 130 к.с. У продаж дана модель надійде не раніше 2022 року. Природно, європейці зможуть першими придбати автомобіль.