Aston Martin представив трекову версію гіперкара Valkyrie AMR Pro

На автосалоні в Женеві в 2018 році компанія Aston Martin і команда Red Bull Racing представили трекову версію гіперкара Valkyrie – AMR Pro. Тоді це був ще концепт, а тепер британці показали серійну версію.

За минулий час Aston Martin Valkyrie AMR Pro було суттєво доопрацьовано. У порівнянні зі стандартною “Валькірією”, трековий варіант отримав модифіковане шасі з вуглецевого волокна зі збільшеною на 380 мм колісною базою. Крім того, колія автомобіля стала ширше: спереду на 96 мм, ззаду – на 115 мм.

Через новий аеродинамічний пакету довжина гіперкара збільшилася на 266 мм. У цей набір увійшли масивний передній спліттер з вуглецевого волокна, “акулячий плавник” і фіксоване заднє крило, а також спеціальні колісні диски. У компанії відзначили, що Aston Martin Valkyrie AMR Pro генерує більше ніж в два рази більше притискної сили, ніж дорожня версія моделі.

Як уже повідомлялося раніше, в рух Aston Martin Valkyrie AMR Pro наводиться 6,5-літровим двигуном V12 від компанії Cosworth, потужність якого складе близько 1100 к.с. При цьому вирішено відмовитися від будь-яких гібридних примочок. За заявами творців, характеристики гіперкара на треку будуть нітрохи не гірше, ніж у болідів “Формули 1”, а коло в Ле-Мане він зможе проїхати за 3 хвилини 20 секунд, що приблизно на рівні спортпрототипів з гонок на витривалість LMP1.

Всього буде побудовано 40 екземплярів Aston Martin Valkyrie AMR Pro, причому всі з лівим кермом. Покупці отримають свої гіперкари починаючи з четвертого кварталу поточного року. Крім того, у них буде індивідуальний трек-день від Aston Martin і ексклюзивна гоночний одяг, а пілоти “Формули 1” Себастьян Феттель і Ленс Стролла допоможуть їм в налаштуванні машини.