Nissan побудує завод акумуляторів в Великобританії

Японський автовиробник Nissan близький до укладення угоди про будівництво «гігафабрики» в Сандерленді для виробництва акумуляторів для електромобілів.

Nissan вже кілька місяців веде переговори про будівництво заводу, який буде володіти виробничою потужністю в 200 тис. акумуляторів на рік. Nissan вже виробляє електромобіль Leaf в Сандерленді, де в 1986 році вона відкрила свої виробничі лінії.

Очікується, що завод Nissan буде побудований до кінця 2024 року.

Нові вкладення Nissan робляться в рамках британської урядової програми, спрямованої на створення робочих місць. Розмір державної участі в проекті не розголошується. Кошти можуть надійти з оголошеного минулої осені фонду виробництва акумуляторів в £ 500 млн.

Компанія Institution, яка займається дослідженнями в області акумуляторів для автомобільної промисловості, стверджує, що Великобританії буде потрібно вісім «гігафабрик» до 2040 року, щоб задовольнити попит. Перша «гігафабрика» в Великобританії будується компанією Britishvolt в місті Блайт на північному сході Англії. Проект вартістю £ 2,6 млрд спрямований на виробництво акумуляторів, достатніх для оснащення 300 тис. електромобілів на рік до 2027 року.