Найдоступніший Mercedes CLA нового покоління показали до прем’єри (Фото)

Компанія Mercedes представила нову версію свого найдоступнішого седана CLA 2026 модельного року. Минув рік після презентації концепту Concept CLA Class, і тепер модель майже готова до виходу на ринок. Седан більше не є концептом, хоча його фінальний дизайн досі прихований під камуфляжем.

Офіційний дебют нового CLA третього покоління відбувся на 39-му фестивалі Festival d’Hyères у Віллі Ноай на південному сході Франції. Попри те, що модель називається седаном, у Mercedes продовжують позиціонувати її як «купе» через скошену лінію даху, яка надає автомобілю спортивного вигляду.

Фото: mercedes-benz.com

Новий CLA збудовано на модульній архітектурі Mercedes (MMA), яка підтримує як двигуни внутрішнього згоряння, так і повністю електричні силові агрегати. На прототипі видно кришки паливних баків, що натякає на можливу наявність гібридної версії.

Деталі дизайну залишаються прихованими, але відсутність вихлопних труб і ретельний камуфляж передньої частини вказують на те, що це може бути електрична версія CLA. Стиль автомобіля є еволюцією концепту, показаного раніше.

Mercedes готує новий CLA до виходу на ринок як частину своєї лінійки початкового рівня, продовжуючи традиції компактних і доступних автомобілів преміум-класу.

Фото: mercedes-benz.com
Фото: mercedes-benz.com
Джерело mercedes-benz.com