Новий електрокроссовер Nissan: перше зображення

Компанія Nissan опублікувала тизер майбутнього електрокросовера, який, найімовірніше, розділить платформу з моделлю Nissan Ariya, але буде відрізнятися від неї як зовнішністю, так і розмірами. Передбачається, що саме цей кросовер збиратимуть на заводі в британському Сандерленді, в розвиток якого інвестують майже півмільйона фунтів.

Наскільки можна судити по єдиному тизері, безіменний поки вседорожник отримає динамічний силует з низькою лінією даху і дуже високою підвіконною лінією. При цьому його корма виявиться масивною і незграбною. Незвичайне оформлення колісних дисків і відсутність видимих ​​бічних дзеркал змушують припустити, що на тизері відображений концептуальний прототип.

Компанія Nissan заявила, що серійну версію цього позашляховика розроблять на базі платформи CMF-EV. Це означає, що кросовер стане одноплатформеним не тільки Nissan Ariya, а й цілому ряду електромобілів марки Renault, включаючи, наприклад, хетчбек Megane. Це передбачає нова стратегія альянсу, яка отримала назву Electropop.
В її рамках Nissan у Великобританії реалізує власну стратегію зі складною назвою EV36Zero. Вона має на увазі модернізацію складального заводу в Сандерленді, будівництво в безпосередній близькості від нього заводу з виробництва нових акумуляторних батарей і ряд радикальних заходів по зменшенню шкідливих викидів підприємств. Завод зможе збирати до 100 тисяч електрокарів в рік, а продавати їх будуть в країнах Європи.


Не пропустіть