Volvo і Geely займуться спільною розробкою двигунів

Союз між Volvo і Geely триває, і тепер обидва партнери переходять на наступну стадію. Нове спільне підприємство Aurobay незабаром буде відповідати за розробку всіх силових агрегатів для групи. Volvo і Geely також хочуть постачати силові агрегати стороннім компаніям.

Volvo надасть новій компанії багато напрацювань. Вся діяльність бренду, пов’язана з розробкою і виробництвом силових агрегатів, незабаром буде розміщена в Aurobay. Сюди увійдуть заводи з виробництва двигунів в Швеції і Китаї, а також пов’язані з ними відділи досліджень і розробок. Спочатку Aurobay зосередиться на розробці двигунів внутрішнього згоряння, трансмісій і гібридних технологій. Таким чином, нові гібридні Volvo і моделі від Geely будуть оснащуватися двигунами, розробленими Aurobay.

Крім того, компанія також буде поставляти агрегати стороннім фірмам, але поки не ясно, кого мають на увазі Geely і Volvo. Aurobay прагне стати «провідним гравцем у виробництві високоякісних, економічних силових агрегатів з низьким рівнем викидів». В даний час спільне підприємство, схоже, не займається розробкою повністю електричних силових агрегатів.

Volvo заявляє, що цей крок дозволить їй краще зосередитися на розробці електромобілів, які бренд хоче вивести на ринок в найближчі роки. Шведському бренду треба ще дещо зробити, тому що до 2025 року частка електромобілів в модельному ряду повинна скласти 50%, а до 2030 року бренд навіть планує стати повністю електричним. Volvo вже вживає необхідних заходів для досягнення цієї мети і недавно представила своє бачення майбутнього, в якому відводить вагоме місце на додаток до розробки автономних систем допомоги водієві електромобілів.


Не пропустіть