Нова Audi Q6 E-Tron 2023 року помічена на тестах (Фото)

Porsche має намір розширити свій модельний ряд з випуском нового електричного кросовера Macan. Новинку побудують на основі нової спеціальної платформи для електромобілів PPE.

Нова електрична база розробляється автовиробником у співпраці з Audi. Нова модель повинна з’явитися в 2023 році, а фотошпигуни вже встигли сфотографувати прототип Audi, який показав, що він буде схожий на недавно випущений Q4 E-Tron, тільки з збільшеними габаритними розмірами.

Генеральний директор Audi Маркус Дюсманн підтвердив, що новий електромобіль отримає назву Q6 E-Tron під час березневої промови на річних загальних зборах автовиробника.

За заявою керівника марки, Q6 E-Tron повинен з’явитися в 2022 році, а це означає, що в дилерських центрах він буде представлений, як модель 2023 року. Збірку Q6 E-Tron налагодять на заводі Audi в Інгольштадті. Підприємство готується до виробництва автомобілів на основі ЗІЗ, а також акумуляторів.

Очікується, що Q6 E-Tron отримає великі габарити, ніж Q5, так само як Q4 E-Tron трохи більше, ніж Q3. Дюсманн не надав ніяких специфікацій на автомобіль, але відомо, що його платформа PPE отримає 800-вольтову електричну систему і запас ходу, що наближається до 483 км без підзарядки.

Експерти вважають, що в розробці знаходиться і більш схожий на купе Q6 Sportback E-Tron. Можливо, більш витончений варіант з’явиться незабаром після звичайного Q6 E-Tron.


Не пропустіть