Ford відкликає понад 850 тисяч машин по всій планеті: названо причини

Американський виробник повідомив про трьох не зв’язаних між собою відгуках, які торкнулися майже мільйона автомобілів.

У автомобілів Explorer, проданих в період з 2013 по 2017 рік може заклинити поперечно-осьової кульовий шарнір, що приводить до перелому важеля задньої підвіски. Представники бренду розповіли, що машини можуть почати видавати звуки брязкоту, а також власники можуть зіткнутися з некоректною керованістю і перекосом заднього колеса.

Крім цього, в Ford повідомили, що машини, які зіткнуться з цією проблемою, знаходяться в регіонах з високим ступенем корозії. Компанії вже відомо про шість постраждалих через небезпечний дефект. У Північній Америці відкликають 676 152 автомобілі, в Китаї під відкликання потрапили 59 935 машини, плюс 38 609 машин в інших частинах планети. У відкликаних позашляховиків дилери перевіряють поперечно-осьовий кульовий шарнір і при необхідності його замінять деталлю з доопрацьованою конструкцією.

Ford відкличе також 40 995 кросоверів Lincoln Aviator 2020-21 років, оснащених трилітровим бензиновим двигуном. На машинах цієї моделі невірно закріплений джгут проводів акумуляторної батареї, що може стати причиною його контакту зі шківом компресора кондиціонера, а це призведе коротке замикання і загоряння.

Американський бренд відкличе і 34 939 пікапів F-350 Super Duty 2020-21 років з 6,7-літровим двигуном і однією задньою віссю для ремонту зварних швів. Через цей дефект може відключитися трансмісія, а водії відчують вібрацію і тряску під час руху по шосе. Через від’єднання карданного валу може різко впасти тяга машини. Дилери перевірять всі автомобілі і будуть замінювати картер заднього моста.


Не пропустіть