Honda може переглянути плани по переходу на електромобілі

Японська компанія Honda Motor може прискорити перехід до виробництва електричного транспорту в разі введення строгих вимог до автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння в Євросоюзі, повідомив президент і генеральний директор Honda Тошіхіро МІБ. Про це повідомляє газета Nikkei.

У квітні поточного року Тошіхіро МІБ заявив, що Honda планує відмовитися від випуску автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння до 2040 року. Зараз він заявив, що компанія готова скоригувати ці плани.

«Євросоюз і Канада збираються заборонити автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння в 2035 році. Ми не зможемо вести бізнес, якщо не будемо відповідати міжнародним тенденціям», – пояснив глава Honda.

В даний час Honda продає в Євросоюзі близько 100 тисяч автомобілів на рік, що становить 2% від загального обсягу світових продажів автомобілів.

У липні агентство Bloomberg з посиланням на джерела в Брюсселі повідомило, що Єврокомісія планує повністю заборонити продаж нових автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння в країнах Євросоюзу з 2035 року.