Українці продовжують пересідати на електромобілі

Популярність електромобілів зростає з кожним днем. Водії все частіше стали віддавати перевагу саме екологічному транспорту, а не машинам з традиційним двигуном. Дісталася ця світова тенденція і до України. За останні роки число автомобілів на електротязі на дорогах країни значно збільшилася, пише Аutocentre.uа

За даними Головного сервісного центру МВС, на сьогоднішній день в Україні зареєстровано 29 345 електрокарів. У відомстві підкреслили, що зростання попиту на такі машини обумовлено не тільки їх екологічністю. В першу чергу автомобілісти керуються їх економічністю. Адже вартість зарядки електричної машини коштує в рази нижче, ніж заправка дизельного або бензинового транспортного засобу.

До того ж в країні значно розширилася зарядна інфраструктура і тепер в пошуках станції не потрібно об’їжджати пів міста. Та й завдяки законодавчим змінам заряджати машину стало набагато комфортніше, так як біля нагнітачів обладнають спеціальні паркомісця. Ще одним приємним бонусом для власників електрокарів стали зелені номера, які виглядають досить презентабельно.

У МВС підкреслили, що реєстрація «зелених» машин проводиться за стандартним алгоритмом. Власнику потрібно зареєструватися в електронній черзі на потрібну дату і час, а потім з’явиться в сервісний центр. Ознайомитися зі списком необхідних документів можна на сайті відомства.


Не пропустіть